Hengelsportvereniging De Put in America
Hengelsportvereniging De Put in America-2
Hengelsportvereniging De Put in America-3

Hengelsportvereniging De Put in America

Onze vereniging

HSV de Put is beheerder van een prachtige visvijver die ontstaan is door het handmatig uitgraven van deze vijver voor het realiseren van de spoorlijn Venlo – Eindhoven, dit alles is gebeurt in 1866.

De vijver bezit prachtige rietkragen die ervoor zorgen dat iedereen in rust kan genieten van de natuur en waar het natuurlijk in eerste instantie om gaat, vissen dus!

Door de jaren heen is er een mooi visbestand ontwikkeld voor zowel de karpervisser als de vaste stok vissers.

Voor de jeugdige visser zijn er geregeld activiteiten zoals wedstrijden en roofvis clinics. Bij voldoende interesse worden er ook vislessen gegeven voor de kids die hun eerste stapjes zetten in een nieuwe prachtige hobby. Kortom voor ieder wat wils in alle rust ondanks de voorbij razende treinen. Onthoud één ding, zonder deze treinen had dit prachtige viswater nooit bestaan!

Lid worden Contact

Aankomende evenementen

Ik VISpas als ik de VISpas heb.

VISpas aanvragen

14 vissoorten in visvijver de Put

14 vissoorten in visvijver de Put

Vissen in America kan in 2 soorten vijvers

Vissen in America kan in 2 soorten vijvers

De Put, een 80 meter lange ecologische dam

De Put, een 80 meter lange ecologische dam

Langgerekte vijver De Put

De aanleg van de langgerekte vijver De Put was een van de eerste activiteiten in het gebied rond America. Deze vijver werd handmatig uitgegraven voor de ophoging van de nieuw aan te leggen spoorlijn Venlo-Eindhoven (Staatslijn E). De spoorlijn die parallel aan De Put ligt, werd in 1866 geopend. Deze spoorwegontsluiting van het Peelgebied was een eerste aanzet tot de ontwikkeling van een nieuwe nederzetting in de Peel, die uitgroeide tot het huidige America.

Meer informatie

© 2024
Created by LR Internet